Psychologisch Terreur – De Jensen Show #545Rest In Peace, Diamond – De Jensen Show #544De Gecreëerde Waarheid – De Jensen Show #543Ontken Het Kwaad Niet – De Jensen Show #542Instituten Zijn Illusies – De Jensen Show #541Millennials Antisemiet? – De Jensen Show #540Moet Ik Stoppen? – De Jensen Show #5392023: Here We Go – De Jensen Show #538De Grappigste Tijd Van Het Jaar – De Jensen Show #537Wie Heeft Hierom Gevraagd? – De Jensen Show #536We Wisten Het Al – De Jensen Show #535Tribunalen – De Jensen Show #534Is Elon Echt? – De Jensen Show #533We Hebben Een Kans, Maar… – De Jensen Show #532Dankbaar Voor Assange – De Jensen Show #531Afleiding, Afleiding, Afleiding – De Jensen Show #530Dankbaar: Sterker Dan Ooit – De Jensen Show #529Dombo Schrijft Boek – De Jensen Show #528Media = Nog Altijd Virus – De Jensen Show #527Ontmuskert – De Jensen Show #526Wat Een Clowns – De Jensen Show #525Trots Op Ongevaccineerden – De Jensen Show #524Robert F. Kennedy Jr. – De Jensen Show #523Ze Zetten Censuuraanval In – De Jensen Show #522Ickonische Dommigheid – De Jensen Show #521Kunnen We Ze Vergeven? – De Jensen Show #520Waarom Is Vragen Stellen Gevaarlijk? – De Jensen Show #519Breaking: Chaos Vlak Voor USA Verkiezingen – De Jensen Show #518Spelbrekers – De Jensen Show #516Engeland Bijna Gevallen – De Jensen Show #515Ze Zijn Doodsbang – De Jensen Show #514Ze Komen Voor Onze Kinderen – De Jensen Show #513De Man Van 1 Miljard – De Jensen Show #512Game Over Voor De Leugenaars – De Jensen Show #511Kom Maar Op Met Je Nukes – De Jensen Show #510Ik Proef De Taart! – Weekend Update Robert JensenGriezels Claimen De ‘Waarheid’ – De Jensen Show #508Vluchten Voor De Waarheid – De Jensen Show #507Donkerste Prinsjesdag Ooit – De Jensen Show #506Jacht Op Gates Is Begonnen – De Jensen Show #505Wat Kunnen Mensen Dom Zijn – De Jensen Show #50411 September = 1 April – De Jensen Show #503Koning Dombo De Derde – De Jensen Show #502Deel 2 Dr. Michael Yeadon – ‘Het Zijn Criminelen’ – De Jensen Show #501Gast: Dr. Michael Yeadon – De Jensen Show #500De 2022 Chaos-zomer – De Jensen Show #499Ze Proberen Ons Te Slopen – De Jensen Show #498Vliegtuigstrepen Mysterie – De Jensen Show #497Stammenstrijd – De Jensen Show #496Speciale Extra Uitzending: Klopjacht Op TrumpCojonatirannie Begint Weer – De Jensen Show #495China Vs. Het Westen Theater – De Jensen Show #494Hoe Betrouwbaar Zijn Ze? – De Jensen Show #493Wij Moeten China Worden – De Jensen Show #492Licht Versus Donker – De Jensen Show #491Ex US General: ‘We Are All Dutch 🇳🇱 Farmers!’Lachwekkend Klimaatterreur – De Jensen Show #490What’s Next? – De Jensen Show #489Ze Komen Voor Ons Allemaal – De Jensen Show #488Sterk Blijven – De Jensen Show #487Dankbaar Voor De Losers – De Jensen Show #486Een Lachwekkende Zomer – De Jensen Show #485RIP Whistleblower Dr. Vladimir Zev Zelenko 1972 – June 30, 2022Worden De Boeren Uitgelokt? – De Jensen Show #484Niemand Vertrouwt Media Nog – De Jensen Show #483De Waarheid Is Hun Vijand – De Jensen Show #482Ik Was Mezelf Niet – De Jensen Show #481Bull Shitstof – De Jensen Show #480Verliefd Op De Waarheid – De Jensen Show #479What Awaits Us If We Continue To View The WEF As ‘Just A Talking Club’De Nooit Gestelde Vragen – De Jensen Show #478WHO & Gates Onder Vuur – De Jensen Show #476Top 10 Creepiest & Most Dystopian Things Pushed By The World Economic ForumMens 2.0: Jullie Mening: De Jensen Show #477De Aanval Op De Echte Mens – De Jensen Show #475Davos Losers Geven Niet Op – De Jensen Show #474Dombo’s In Davos – De Jensen Show #473Blijf Ze Uitlachen! – De Jensen Show #472Klaar Voor De Pokkezooi? – De Jensen Show #471Can We Prevent Rigged Elections Effectively in 2022?De Zelfmoord Van Europa – De Jensen Show #47017,000 Physicians & Medical Scientists Declare State Of Medical Emergency Must Be Lifted!Zo Veel Dommigheid – De Jensen Show #469Crisis Is Hun Doel – De Jensen Show #46847+ Nations Handing Over Sovereignty to Corrupt WHO ‘Global Governance’ 2022?Nu Niet Verzwakken – De Jensen Show #467Latest Dutch-English Alternative News May 2022Slinkse Manipulators – De Jensen Show #466We Zijn Sterker Geworden – De Jensen Show #465Dutch-English Alternative News – May 1st 2022Mijn Probleem Met Derksen – De Jensen Show #464De Mysterieuze Elon Musk – De Jensen Show #463De Propaganda Bom – De Jensen Show #462Italy Introducing Europe’s First Dystopian Social Credit System – Agenda2030Dennis Meadows [Club of Rome] ‘6 Billion People Have To Go’Tagged, Tracked, Traced & Owned for the Dystopian Agenda2030Hugo De Acteur – De Jensen Show #461Senator Warns About Nanotechnology in Experimental ‘Vaccine’ Shots: This is Genocide!Veel Goed Nieuws! – De Jensen Show #460Willem Engel Is Weer Vrij! (Dutch 🇳🇱 English 🇬🇧 )Rustig – De Jensen Show #459Government FOIA (WOB) Documents Proves Mass Psychological Operations during C0VlD-Hysteria done by Dutch Government!Wave of Indignation After Willem Engel Is Arrested Again: ‘Welcome To The Dutch Dictatorship’Griezels Willen Nieuwe Mens – De Jensen Show #458Complotdenken Is Noodzakelijk – De Jensen Show #457We Willen Dit Niet – De Jensen Show #456Happy Tirannie Dag! – De Jensen Show #455Wat zijn de W.E.F. plannen in Nederland? – Van 2022 naar (Agenda) 2030!Risico’s Biolabs in Nederland 2022Hun Plan – De Jensen Show #454Ab Eindelijk Aangepakt – De Jensen Show #453Ukraine Crisis and The Global Resistance Against Corona Mandates: A Geopolitical Picture!Welcome to the UPSIDE DOWN world – Poetry4Truth!What Mainstream Media Does Not Want You To SeeCensuur = Angst En Bedrog – De Jensen Show #452‘In Search For The Truth’ New 2022 Dutch-English Documentary!5G Marketing False Advertising – Henley University 2022 LecturePoetin Is Niet Onze Vriend – De Jensen Show #451Hijacked Biodiversity: The Genetic Takeover Of All Living Things – WEF Transhumanism Agenda2030De Heilige Zelensky – De Jensen Show #450W.H.O. Machtsgreep – De Jensen Show #449Blijf Rus-tig – De Jensen Show #448Miljoenen injecties toegediend nadat oversterfte begonFirst Casualty Of War Is TruthRussia & Ukraine: What the Media Wants You To Think!Gast: Thierry Baudet – De Jensen Show #447Rusland Vs. Oekraïne: Het Echte Verhaal – De Jensen Show #446Oekraïne, Wat Is Waar? – De Jensen Show #445Het Paniektijdperk – De Jensen Show #44Politie zet Energiewapens in tegen Australisch VrijheidskonvooiWaar Was Lafaard Rutte? – De Jensen Show #443Van Meijeren: Het is niet de vraag óf, maar wannéér weer onze grondrechten en vrijheden worden beroofd!De Cojona Swindlers – De Jensen Show #442Paniekzaaiers Moeten Boeten – De Jensen Show #441Niet alleen Apeldoorn, maar ook Enschede is een ‘5G WEF Smart City’Zo wordt ons coronabeleid gemaakt: ‘verzin maar wat argumenten’ om mensen onder de duim te houdenUitnodiging coronaprik voor kinderen staat ‘vol leugens’: ‘Dit is schandalig, om niet te zeggen misdadig!’Jurist haalt snoeihard uit naar de NOS: ‘Wat een walgelijke framing’IC-verpleegkundige: ziekenhuis Tilburg verzwijgt ernstige bijwerkingen coronavaccinWob-verzoek: Ministerie VWS sprak over ‘worst voorhouden’ om gedragsverandering te realiseren!Het toekomstperspectief van cryptoNieuw-Zeelandse premier Ardern: bijwerkingen vaccins zijn teken dat vaccin ‘doet wat het moet doen’Hoe Zijn Mensen Zó Dom Geworden?Zweden verklaart de pandemie ‘ten einde’Fleur Agema pakt Kuipers aan: ‘Hou op een heel land voor te liegen over de bedoeling van coronatoegangsbewijzen’Kijk: het moment waarop cabaretier tegen de grond smakt nadat ze opschept over boosterprikDeze verpleegkundige zag wat het vaccin bij mensen aanrichtte: ‘Het is verschrikkelijk. Verschrikkelijk’‘Greep van Klaus Schwab op provincie Zeeland blijkt enorm’Gevaccineerde senator (49) die iedereen opriep booster te halen krijgt beroerteJohn Kuhles on Dutch National TV ‘Nova’ 1996 UFO Conferentie AmsterdamCanadees vrijheidskonvooi werpt vruchten af: meerdere provincies schrappen alle coronamaatregelenKamer blokkeert debat over schokkende misstanden op GGD-priklocatiesToxicity of Experimental mRNA Injections – Sasha Latypova Feb 2022 Update!Fleur Agema haalt fel uit naar premier Rutte: ‘Wat zwaar aangezet!?’Populaire ‘chiropractisch arts’ doet boekje open over bijwerkingen coronaprik: ‘Ik kan niet langer zwijgen’Uitvaartmedewerker klapt uit de school: ‘Hier is sprake van vernietiging’Kuipers wil 29 miljoen euro EXTRA voor corona-apps: ‘Dat is belachelijk veel geld’Chris Sky Awesome Truckers4Freedom Speech in Ottawa Canada 2022Minister Kuipers houdt vast aan 3G: ‘Dit is crimineel wanbeleid’Cabaretier zakt op podium in elkaar nadat ze grap maakt over boosterprikTop 500 Nederlandstalige Alternatieve MediaThierry Baudet: ‘Dit is het moment dat wij moeten zeggen: dit hele regime moet neer’De coronagrafieken van Kuipers ontrafeld: ‘Kijk, zo worden we dus continu belazerd’Hier moet je op letten bij het kopen van een opslagcontainer PartnerbijdragenArts over ‘briljant betoog’ Reiner Füllmich: ‘Nooit eerder zag ik een beter onderbouwd en deskundiger aanvalsplan’Coronasterftecijfers in 1 van de meest gevaccineerde landen breken alle records: ‘Wat is hier aan de hand?’Verpleegkundige trekt aan de bel: enorme stijging aantal miskramen onder geprikte vrouwenSelectie Nieuws uit de Top 500Arts-microbioloog haalt uit naar OMT-lid Marion Koopmans: ‘Meen je dit nou echt serieus?Beelden: Toeterend protestkonvooi truckers rijdt door Noord-Nederland – ‘Overweldigende stoet’Nieuwe Kamervragen over invloed World Economic Forum: ‘FVD gaat dit monster uit de kast trekken’VVD-afdeling keert zich af van coronapas: ‘Goed dat Rutte door eigen collega’s tot orde wordt geroepen’Het eerste covid-tribunaal gaat van start: ‘Eindelijk! Kijken!GoFundMe zet internet op stelten door inzamelingsactie voor vrijheidstruckers te beëindigenMariëlle Tweebeeke legt premier Rutte het vuur aan de schenen: ‘Ja, u zegt wel verschrikkelijk’Kijk: Vrijheidskonvooi Canadese truckers en boeren arriveert in TorontoMainstream media en overheid verdoezelen torenhoge sterftecijfers door coronavaccinsHoofd corona-afdeling grootste Israëlische ziekenhuis: ‘80% ernstige coronagevallen volledig gevaccineerd’Video GalleryTop 500 Alternatieve Media Nederland

Ukraine Crisis and The Global Resistance Against Corona Mandates: A Geopolitical Picture!

0
()

By Paul Frijters, Emeritus Professor of Welfare Economics at the London School of Economics

What effect should we expect from the Ukraine crisis on corona policy and on the role of the resistance to that policy? To answer that question, I would first like to give a brief geopolitical interpretation of the Ukraine conflict.

The Russian invasion of Ukraine is first and foremost a humanitarian disaster. War is just tragic, with many casualties and few winners. Just as we should not look away from the victims of covid policies, we should not look away from the current victims of the violence in Ukraine. Millions are on the run, soldiers are dying, there are civilian deaths, there is heavy fighting in many areas, and every death is one too many.

From a geopolitical point of view, first of all, it seems that this is the end of Ukraine as a separate country. Russia is going to annex a part, noting that Kiev was long the capital of the Russian Empire and still the place where the saints of the Russian Orthodox Church are buried. Given the rhetoric within Russia about Ukraine, we must assume that Kiev will not be given up after conquest. What Russia plans to do with Ukraine is unclear and will also depend on developments on the battlefield, but the division of that country into a province of Russia and a residual area where anyone who does not want to belong to Russia can go (Lviv as the capital) is now obvious. Other options in which Kiev remains outside NATO are also conceivable.

The second geopolitical element is that the reaction of the West and China confirms bloc formation. In recent months and weeks, Chinese rulers have been increasingly openly siding with Russia: what Russian banks seem to be moving from the US Swift system to the Chinese UnionPay system; and plans to integrate Russia and China militarily-economically have accelerated. 1 Also on the Western side you can clearly see consolidation of the bloc, with increased defense spending and plans to be less dependent on Russian (oil/gas) and Chinese (‘rare minerals’) raw materials.

So it looks very likely that we are going to have a new Cold War. Russia and China plus some smaller allies on the one hand versus the West on the other, with India as a neutral country 2 and many other countries who will try not to choose for a long time. That block formation has been coming for about 10 years, but this crisis has accelerated this process. In the bloc with Russia, China is the most important partner with 17% of the world population and about the same share of world production. 

The question of whether this could have been prevented or who to blame for this reality is no longer so important. I myself have seen this bloc formation for years as inevitable because major powers in the world always eventually find each other as rivals. 3  However, that does not mean that Ukraine had to go through a war to remain part of the Russian sphere of influence. 

What matters most within ‘the West’ now is the question of loyalty. The media violence is aimed at creating a new enemy image. This will of course work because the short-term goal (feeling good about ourselves) fits perfectly with a logical long-term development (block formation). This is the main difference from the corona hysteria of early 2020 when a story was set up that violated our self-interest and was not sustainable in the longer term. That new enemy image is tenable: unlike the corona story, you should not expect that the majority will change their view of the Ukraine conflict in a few years’ time. 

The loyalty question in the new Cold War is very simple to me. I don’t expect the geopolitical blocs that are now crystallizing in my life to be lifted, so it’s a matter of choice. I belong to the West and I am ultimately part of it. Russia and China are not places I want to live. 

It is up to them to know how others answer that question, but that loyalty question is now there and will be played hard in the media and politics. Even people like Baudet, who has long warned against actions that made this crisis possible, will not hesitate to show open loyalty to the West and to Russia and China. That may be harsh, but that’s how power politics works. 

The effect of this conflict on the enlightenment movement that has turned against the corona policy is difficult to predict. On the one hand, of course, a major geopolitical conflict means the accelerated end of the corona nonsense because the internal pressure to worry about corona diminishes. The conflict also means more room for countries within the West to evade pressure from other Western countries to continue participating in corona nonsense. So it seems quite likely that we will soon see an end to the plans for corona vaccination passports. The side effects of the vaccines already made the corona vaccination compulsion unsustainable in the longer term, and the war gives governments like France a great opportunity to withdraw from that swamp undetected. 

On the other hand, of course, we see a restart of the totalitarian and neofeudal structures that have become strong in corona times. The Western ‘old media’ has therefore shown itself from its most oversimplified side, with all kinds of actions against Russian culture as the low point. 4   We also see the further embedding of censorship and control authorities.

Just like in the first Cold War, I actually expect that this second Cold War will generate political pressure for more freedoms and equality within the Western world. This is because internal freedoms and greater equality make our societies stronger. Now that there is another major adversary, our political elites are less able to afford the ‘luxuries’ of extreme inequality and totalitarianism. Also the fact that China has restricted its own Big Tech elites and is openly allocating more power to its workers 5 , creates pressure to be a little less feudal towards our own population.

  • Conclusion

From a geopolitical point of view, the Ukraine war means an acceleration of the bloc formation that was already coming. A second Cold War is now near. Like the first Cold War, this poses risks for escalation, but also creates pressure for efficiency indoors. Those risks are enemies of all of us, but efficiency pressures are on the side of love and truth. 

The Ukraine crisis, however, remains primarily a humanitarian disaster where sympathy goes out to the population there. Love and truth are not winning there.


1 . https://www.nytimes.com/2022/02/26/business/china-russia-ukraine.html

2 . https://www.eastasiaforum.org/2022/03/05/indias-aloof-response-to-the-ukraine-crisis/

3 . https://clubtroppo.com.au/2018/10/24/why-the-us-has-no-chance-against-china-on-its-own/

4 . https://www.euronews.com/culture/2022/03/07/cancelled-culture-a-who-s-who-of-organisations-putting-russia-in-a-cultural-blackout

5 . https://clubtroppo.com.au/2021/09/21/where-are-the-chinese-reforms-going/

Related issues:

Join: projectavalon.net/forum4

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

John Kuhles
Author: John Kuhles

Also known as ExomatrixTV + 22 back up channels since 2006 on YouTube 135,000+ subs on Suppressed News & Conspiracy Research producing Alternative Media since 1990. Founder of Exposure & Frontier Magazine. Producer Exposure Radio & TV Amsterdam. Last 10 years very active on ProjectAvalon.net Forum. Owner of WhyNotNews.eu Founder of Stop5G Fb Group & Stop5G.net

Translate »